Мінфін прогнозує згоду 75% інвесторів "Нафтогазу" на реструктуризацію боргу

Понеділок, 31 серпня 2009, 14:40

У Міністерстві фінансів очікують, що щонайменше 75% кредиторів Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" погодяться на умови реструктуризації боргів НАКа.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "Українські новини".

"Я впевнений, що щонайменше 75% кредиторів погодяться на умови реструктуризації", - сказав він.

В.о. міністра фінансів додав, що невелика кількість інвесторів, які контролюють до 2% євробондів "Нафтогазу", намагаються протидіяти реструктуризації.

Реклама:

"Є досить невеликі інвестори, які контролюють, наскільки я знаю, до 2% і намагаються влаштувати певний скандал із цього приводу. Я не думаю, що це той обсяг, що може визначальним чином вплинути на позицію інвесторів", - додав Уманський.

Він висловив упевненість, що до 30 вересня (термін погашення єврооблігацій, випущених в 2004 році на 500 млн. доларів) компанії вдасться знайти взаємовигідне рішення з реструктуризації боргів, а також не виключив, що переговори можуть продовжитися й після 30 вересня.

Як повідомлялося, постановою Кабміну №764 від 22 липня Мінфінові і НАК "Нафтогаз України" доручено вжити заходів щодо реструктуризації заборгованості держхолдингу за зовнішніми позиками та зменшення вартості обслуговування наданих йому кредитів шляхом рефінансування.

НАК "Нафтогаз України" провела попередні переговори з низкою кредиторів як перший крок у напрямку визначення найбільш оптимального рішення для ефективної реструктуризації заборгованості.

В 2004 році "Нафтогаз" випустив єврооблігації на 500 млн. доларів, погашення яких має відбутися 30 вересня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: