"Жуляни" знову шукають проектувальників

Середа, 19 серпня 2009, 10:50

Аеропорт "Київ" ("Жуляни") оголосив повторний тендер на закупівлю послуг проектувальника реконструкції старого терміналу та будівництва нового.

Конкурс має відбутися 10 вересня - цього дня планується розкриття пропозицій, пише газета "Дело".

На підготовку проектної документації аеропорт відводить приблизно рік - вона повинна бути завершена до 30 вересня 2010 року. Після закінчення цих робіт планується провести тендер на генерального підрядника, який виконає ці роботи.

Проектом реконструкції передбачено, що після завершення робіт пропускна здатність аеропорту збільшиться з 180 до 550 пасажирів на годину.

Реклама:

Видання нагадує, що раніше керівництво аеропорту скасувало запланований на 19 липня тендер. За словами генерального директора аеропорту "Київ" Сергія Нікіфорова, тоді приводом для скасування тендера послужили технічні причини.

"З'явилися незначні зміни в законодавстві, які не були враховані в попередніх умовах проведення конкурсу. Тому, щоб уникнути можливих судових позовів, ми ухвалили рішення перенести тендер, щоб чітко виписати все", - уточнив він.

Як повідомлялося, у серпні 2008 року Державна авіаційна адміністрація оголосила тендер на відбір розробника державної цільової програми розвитку аеропортів до 2020 року.

У листопаді 2008 року Кабінет міністрів затвердив кошторис реконструкції аеропорту "Жуляни", який склав більше 131 млн. гривень.

Крім цього, змінами до Державної цільової програми підготовки до чемпіонату з футболу 2012 року передбачено, що обсяг фінансування на підготовку аеропорту до проведення єврочемпіонату складає 291,9 млн. гривень.

При цьому 188,4 млн. гривень мають бути виділені з державного бюджету, 3,5 млн. гривень - з міського. Решту 100 млн. гривень планується залучити з інших джерел фінансування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: