Держспоживстандарт перевірив "пільгове" пальне для аграріїв

Середа, 19 серпня 2009, 10:14

Держспоживстандарт завершив перевірку якості дизельного палива компанії "Укртатнафта", яке реалізується аграрному сектору за пільговою ціною.

Перевірка була ініційована прем'єр-міністром Юлією Тимошенко 11 серпня, нагадує газета "Дело".

Приводом для цього послужили скарги, які їй висловили аграрії, які купували дешеві нафтопродукти. У відповідь глава уряду пообіцяла покарати винних.

Однак, як повідомили виданню у прес-службі Держспоживстандарту, проведена перевірка показала, що дизельне паливо "Укртатнафти" відповідає державним стандартам.

Реклама:

При цьому, за даними відомства, компанія не випускала окремих партій палива для поставок сільгоспвиробникам, а продавала їм паливо із загальних обсягів продукції.

Інформацію про низьку якість палива спростовують і на самому заводі.

У прес-службі "Укртатнафти" нагадали, що в березні 2009 року компанія приступила до виробництва дизельного палива, яке відповідає стандарту Євро-3.

Крім того, в повідомленні компанії говориться, що "Укртатнафта" впродовж багатьох років є основним постачальником пільгового дизпалива сільгоспвиробникам.

Ніяких нарікань на якість дизпалива підприємства ні від самих споживачів, ні від контролюючих державних органів раніше не надходило.

Крім Кременчуцького НПЗ, Держспоживстандарт перевірив та Шебелинський ГПЗ, який зобов'язався поставити аграріям 33 тис. тонн дизпалива. Порушень якості пального цим підприємством відомство також не виявило.

Як повідомлялося, у липні Кабінет міністрів домовився з "Укртатнафтою" про постачання селянам 70 тис. тонн пального за 4,9 тис. гривень за тонну, при тому, що ринкова вартість дизпалива набагато вища - близько 6,5 тис. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!