Кабмін призначив нового члена ДКЦПФР

Четвер, 9 липня 2009, 17:30

Кабінет міністрів призначив на посаду члена Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) Юрія Назаренко замість Володимира Харицкого.

Про це повідомив журналістам представник уряду, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його даними, відповідні розпорядження прийнято на засіданні Кабміну в середу.

Харицький звільнений з 11 липня 2009 року у зв'язку із закінченням терміну повноважень. Юрій Назаренко призначений членом комісії з 13 липня 2009 року.

Реклама:

До цього Назаренко керував апаратом ДКЦПФР. А до призначення на посаду керівника апарату, він обіймав посаду заступника міністра Кабінету міністрів. У секретаріаті КМУ працює з 1990 року.

Крім того, уряд призначив повторно на новий термын члена ДКЦПФР Миколу Бурмаку (з 11 липня 2009 року).

Як повідомлялося, 3 червня поточного року уряд призначив Сергія Петрашка головою ДКЦПФР після того, як Анатолій Балюк, який очолював комісію подав заяву про відставку.

Раніше закон про державне регулювання ринку цінних паперів передбачав, що голова та всі шість членів ДКЦПФР призначалися президентом за погодженням з Верховною Радою на семирічний термін.

Однак з квітня минулого року, у відповідності з новою редакцією Конституції, Конституційний суд (КС) скасував норми цього закону про порядок призначення голови та членів Держкомісії, і повноваження по призначенню керівництва ДКЦПФР перейшли до уряду.

На сьогоднішній день, згідно з інформацією на веб-сайті ДКЦПФР, до її складу входять Володимир Петренко (колишній член фракції КПУ), генеральний директор аудиторської фірми "Донецький аудит", голова ревізійної комісії "Укртелекому" Іван Нестеренко, Олег Мозговий (раніше очолював ДКЦПФР сім з половиною років з моменту її створення 1996 року), а також Сергій Бірюк (у травні 2009 року його переобрали на черговий семирічний термін).

Ще два члени комісії - Микола Бурмака і Володимир Харицький - призначені указами голови держави після узгодження в парламенті від 11 липня 2002 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!