Продажі нових легкових авто у червні скоротилися у 4,6 рази

Середа, 8 липня 2009, 17:49

Продажі нових автомобілів в Україні у червні 2009 року скоротилися на 78%, або у 4,6 рази, у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року, склавши близько 11,2 тис. одиниць.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consultіng.

"Після тенденції, що намітилася, до скорочення спаду в травні червневий результат знову повернув український ринок в "круте піке", - відзначають експерти.

За їхньою оцінкою, уже очевидно, що самостійно ринок не відродиться до колишніх показників, а надалі можливі ще більші потрясіння, з огляду на те, що червень 2009 року був місяцем стагнації після вступу України у ВТО.

Реклама:

У компанії відзначають, що, незважаючи на прогнози експертів, лідер продажів "АВТОВАЗ" продовжує втрачати український ринок, у першу чергу за рахунок високої ціни - у червні Lada контролювала всього 14,8% ринку, тоді як Hyundaі, який займає другу позицію, - 10,6% за рахунок привабливих цінових акцій.

Після багаторічної перерви завдяки вдалій ціновій політиці повернула собі третю позицію на ринку Skoda.Згідно з оцінкою операторів ринку, колишні інструменти на ринку зараз не працюють, а все вирішує ціна на авто.

Експерти групи повідомляють, що в той же час склади дистриб'юторів "схудли" на 82,5 тис. автомобілів.

Уже у травні окремі оператори почали завозити авто, навіть незважаючи на 13-відсоткову надбавку, однак ці авто вже дорожчі, ніж попередні партії, і загальний ціновий рівень почав рости.

У той же час насичення складів новими автомобілями до кінця літа практично ніхто не планує, і це сильно відіб'ється на асортименті.

Як повідомлялося, в 2008 році в Україні було продано більше 623 тис. автомобілів - на 15% більше, ніж в 2007 році, а 2009 року, за різними оцінками, продажі можуть скласти від 130 до 160 тис. автомобілів.

У січні-травні 2009 року продажі нових автомобілів в Україні скоротилися майже в чотири рази в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року - до 71,165 тис. одиниць, при цьому у травні продано близько 12,7 тис. автомобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: