Ющенко хоче змусити Тимошенко брати 13% з імпорту

Середа, 8 липня 2009, 10:44

Секретаріат президента звинувачує уряд у невиконанні рішення КС щодо незаконності скасування 13 відсоткової митної надбавки на низку імпортних товарів.

В середу голова секретаріату президента Віра Ульянченко за дорученням президента звернулася до Генеральної прокуратури з проханням здійснити перевірку дотримання Кабінетом Міністрів та Державною митною службою вимог законодавства у частині подальшого виконання вимог урядового акта , яким скасовано тимчасову цільову надбавку до діючих ставок ввізного мита у розмірі 13 відсотків митної вартості товарів, за винятком холодильників та легкових автомобілів.

"Таке звернення, у першу чергу, пов'язане з тим, що Конституційним Судом визнано неконституційними положення законів України, якими Кабінету Міністрів делегувалися повноваження щодо зміни та скасування цієї надбавки (рішенням від 23 червня 2009 року №15-рп/2009)", - зазначає прес-служба президента.

"Крім того, на сьогодні дія урядового акта створює сприятливі умови для ввезення імпортних товарів, при цьому не створюючи механізмів захисту вітчизняних виробників, що в умовах фінансово-економічної кризи є неприпустимим", - зазначають у секретаріаті.

Реклама:

Там вважають, що така політика Кабінету Міністрів не стимулює створення нових робочих місць для громадян України та перешкоджає наповненню державного бюджету як за рахунок зростання внутрішнього виробництва, так і за рахунок надходження коштів від сплати ввізного мита у розмірі 13 відсотків митної вартості імпортованих товарів.

Як відомо, 25 червня Конституційний Суд визнав незаконним рішення Кабміну про скасування введення 13-відсоткового ввізного мита на всі імпортні товари, крім авто і холодильників.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!