Тимошенко відзвітує щодо бюджетної політики лише після підписання Ющенком Кодексу

Понеділок, 6 липня 2009, 13:37

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко готова буде представити парламенту основні напрями бюджетної політики на 2010 рік у середу, 8 липня, якщо президент Віктор Ющенко до цього часу підпише зміни до Бюджетного кодексу.

Про це на брифінгу у понеділок заявив народний депутат від БЮТ, заступник голови Верховної ради Микола Томенко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Уявіть собі ситуацію, що прем'єр-міністр буде в середу доповідати про основні напрями бюджетної політики на 2010 рік, не знаючи, чи буде 700 місцевих бюджетів або 12 тисяч. Це в принципі неможливо розрахувати, тому уряд проінформував нас, що вони готові доповідати, але в тому випадку, якщо вони будуть знати, що Бюджетний кодекс підписаний і вони готові почати розрахунки по кожному селу, селищу, місту", - сказав Томенко.

Як відомо, у проекті розкладу пленарних засідань Верховної ради на 8 липня передбачений звіт Кабінету міністрів про виконання державного бюджету за 2008 рік, інформація Кабінету міністрів про виконання державного бюджету в 2009 році, а також інформація Ради НБУ про основні засади грошово-кредитної політики на 2010 рік і доповідь уряду про основні напрями бюджетної політики на 2010 рік.

Реклама:

Крім цього, в проекті порядку денного на середу значиться проект постанови про Програму діяльності Кабінету міністрів "Подолання впливу світової фінансово-економічної кризи та поступальний розвиток" №1360.

Як повідомлялося, 23 червня Верховна рада 232 голосами ухвалила нову редакцію Бюджетного кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: