Євросоюз перевіряє "Нафтогаз"

Четвер, 30 липня 2009, 19:18

Представники Європейської комісії прибули до Київу з метою проведення аудиту матеріального балансу НАК "Нафтогаз України" та ознайомлення з технічними показниками зберігання природного газу в підземних сховищах газу (ПСГ).

Про це повідомляється в прес-релізі НАКу.

Перевірка Єврокомісією виконується згідно з положенням тристороннього Меморандуму від 12 січня 2009 року між Європейською Комісією (ЄК), Україною та Російською Федерацією та умов Європейської комісії і Міжнародних фінансових інститутів щодо отримання кредиту "Нафтогазом", зазначається в повідомленні.

Представники ЄК повідомили українську сторону, що відповідним уповноваженим органам РФ було надіслано лист про початок роботи місії.

Реклама:

За словами представників ЄК, основним завданням місії є перевірка якості даних, які були надані компанією європейській стороні. Зокрема, обсяги природного газу в українських ПСГ; процес закачування і викачування природного газу та рівень робочого тиску у газотранспортній системі.

В повідомленні вказується, що за результатами зустрічі представники Європейської комісії висловили подяку керівництву НАК "Нафтогаз України" за надану можливість роботи місії та наголосили, що сприятимуть поглибленню добрих стосунків з Європейською комісією.

Окрім того, представники місії погодились ознайомити керівництво НАКу з результатами роботи експертів для надання можливості їх спільного обговорення та об'єктивного висвітлення.

По закінченню зустрічі з керівництвом НАК "Нафтогаз", місія ЄК відбула до ДК "Укртрансгаз" для подальшого детального ознайомлення з технічною документацією щодо зазначених вище питань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!