Думка експерта: "Страхові традиції" потрапили до "спіралі смерті"

П'ятниця, 3 липня 2009, 15:27

У четвер Держкомісія з регулювання ринків фінансових послуг за поданням інспекційного відділу призупинила дію ліцензій ЗАТ "Фінансова група (ФГ) "Страхові традиції".

Віце-президент департаменту інвестицийно-банківських послуг Dragon Capital Максим Нефьодов ваважає, що ФГ "Страхові традиції" навряд чи зможе повернути ліцензії.

"Повернути ліцензії компанія навряд чи зможе. Доходів в неї фактично немає, а для страхових компаній виникнення подібних проблем призводить до "спіралі смерті". Чим менше клієнти вірять у страховика, тим менше вони у нього страхуються. Відповідно у страхової компанії зменшуються доходи, а це в свою чергу погіршує ситуацію з виплатами, рекламою, зарплатою для персоналу ", - відзначив Нефьодов.

За його словами, відкликання ліцензій "Страхових традицій" Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України технічно ще не є банкрутством фінансової групи.

Реклама:

"На банкрутство повинен подати хтось з кредиторів компанії. Це може зробити будь-який клієнт, який не отримав страхове відшкодування", - стверджує експерт.

При цьому Нефьодов підкреслив, що незадоволених клієнтів у компанії дуже багато, тому що "Страхові традиції" мали суттєві затримки та відмови у виконанні страхових виплат з початку 2009 року.

Експерт також додав, що на страховому ринку варто очікувати подібних випадків і в подальшом: "Це неминуче. Значна кількість страхових компаній припинять свою діяльність або з причини банкрутства або з причини самостійного виходу з бізнесу"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: