Ющенко вимагає від Мінфіну звітів про Дербюджет

Понеділок, 27 липня 2009, 17:10 -

Президент Віктор Ющенко зобов'язав Міністерство фінансів щоквартально інформувати громадян про виконання державного бюджету.

Це визначено указом президента від 27 липня "Про внесення змін до указу президента України від 12 травня 2009 року", розміщеному на офіційному веб-сайті глави держави.

Згідно з документом, Мінфін зобов'язаний щоквартально оприлюднювати в ЗМІ дані про стан виконання державного бюджету України по доходах і видатках, фінансування державного бюджету України за типом боргового зобов'язання.

Крім того, центральні органи виконавчої влади мають інформувати главу держави щодо питань соціально-економічного розвитку. Раніше інформувати главу держави було доручено Кабінету міністрів.

Реклама:

Міністерству праці та соціальної політики доручено щомісячно інформувати громадян шляхом оприлюднення у ЗМІ даних про стан соціальних виплат, у тому числі виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, державної допомоги сім'ям з дітьми, зокрема допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, допомоги при народженні дитини.

Мінпраці також має інформувати про розрахунки щомісячного фактичного розміру прожиткового мінімуму на одну особу, а також окремо для основних соціальних і демографічних груп.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: