Нацбанк не хоче користуватися грошима МВФ?

Вівторок, 21 липня 2009, 16:41

Національний банк заявляє, що не витрачає частину коштів, яка перебуває в нього, кредитів Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на керівника групи радників голови НБУ Валерія Литвицького.

"Кошти МВФ не витрачалися, і не будуть витрачатися доти, поки в нас є валютні резерви, отримані від експортно-імпортних операцій, від операцій з капіталом і фінансовими операціями. Ми поки не використаємо ці кошти й вони перебувають на відомому рахунку", - сказав він.

Литвицький додав, що отримані від МВФ кошти Національним банком розміщаються безпечно й без усякого ризику, при цьому НБУ одержує певні вигоди від розміщення.

Реклама:

"Транші (МВФ) мають психологічне значення й дають інвесторам упевненість у тому, що ми осінній пік платежів пройдемо нормально і ще валютні резерви на кінець року залишаться", - додав банкір.

Керівник групи радників голови Нацбанку зазначив, що йому не відомо про обсяги й напрямки використання коштів МВФ, спрямовані на фінансування дефіциту держбюджету.

Раніше Мінфін заявив про направлення 1,5 млрд. доларів з 2,8 млрд. доларів другого траншу кредиту МВФ на обслуговування державних зовнішніх зобов'язань.

Як повідомлялося, 5 листопада 2008 року МВФ ухвалив рішення щодо виділення Україні кредиту stand-by на суму близько 16,4 млрд. доларів для подолання проблем в економіці.

10 листопада 2008 року фонд виділив Україні перший транш кредиту на 4,5 млрд. доларів, у травні - другий транш на 2,8 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!