Росія повністю відкрила ринки для молдавського вина

Вівторок, 21 липня 2009, 16:15

Росія зняла всі обмеження на імпорт молдавських вин, в тому числі і наливом, і готова відкрити найближчим часом додаткові пункти для їх пропуску в Брянську, Калузі та Санкт-Петербурзі.

Про це повідомляє РІА "Новости".

За словами гендиректора агропромислового агентства "Молдова Вин" Тудора Копача, тільки наливом Молдова може постачати до Росії 6-7 мільйонів декалітрів виноматеріалів на рік.

"Це допоможе молдавським виноробним підприємствам помітно скоротити надлишки накопичених запасів виноробної продукції", - додав він.

Реклама:

Як відомо, що в березні 2006 року Росія заборонила імпорт молдавської виноробної продукції, посилаючись на те, що якість молдавських вин і коньяків не відповідає російським стандартам. У пробах вина, виробленого у Молдові, були виявлені пестициди та важкі метали.

 Молдавським виноробам знадобилося вісім місяців, щоб переконати російську владу у відповідності якості продукції. Для цього була проведена ревізія підприємств і виноробних господарств, створена центральна державна лабораторія для сертифікації вина.

У другому півріччі 2007 року було ухвалено рішення про відновлення поставок молдавської виноробної продукції в РФ з урахуванням вимог до його якості. Голова Роспотрєбнадзора Геннадій Онищенко відзначив, що за півтора року з моменту поновлення поставок до Росії молдавського вина у нього не було претензій до жодної партії продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: