МВФ видасть ще 250 мільярдів на боротьбу з кризою

Вівторок, 21 липня 2009, 12:12

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) схвалив виділення 250 млрд. дол. для підтримки міжнародних резервів 186 країн - членів фонду.

Це ключовий захід МВФ у відповідь на глобальну кризу, йдеться в заяві директора-розпорядника фонду Домініка Стросс-Кана, пише видання "Дело".

В першу чергу, це допомога країнам, які найбільше постраждали від кризи і мають дефіцит платіжного балансу, пояснив колишній директор МВФ Клаудіо Лозер.

Кошти розподіляються пропорційно національним квотами країн - членів МВФ. Квота кожної країни збільшується приблизно на 74%, повідомив директор департаменту фонду Крейг Бомонт.

За оцінкою МВФ, економіки, що розвиваються отримають приблизно 100 млрд. дол., бідні країни - 18 млрд. Передбачається, що програма запрацює з 28 серпня.

У відповідь на зростання витрат МВФ канцлер ФРН Ангела Меркель продовжила суперечку про доцільність нових вливань в економіку.

"Ми повинні в G20 виступити і сказати: ми не дозволяємо, щоб Уолл-стріт і лондонський Сіті знову диктували, як заробляти гроші, щоб потім інші платили за їхніми рахунками", - сказала Меркель.

Як повідомлялося, Україна для отримання чергового, третього траншу кредиту МВФ повинна скоротити дефіцит бюджету на 5-10 млрд. грн.

Одним із зобов'язань, які взяла на себе уряд України для отримання кредитного траншу на 3,3 млрд дол, є скорочення бюджетного дефіциту на 0,5-1% номінального валового внутрішнього продукту.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!