ДІУ з 20 липня буде фінансувати будівництво

П'ятниця, 17 липня 2009, 14:45

Державна іпотечна установа (ДІУ) планує з 20 липня 2009 року розпочати процедуру фінансування завершення будівництва житлових об'єктів з рівнем готовності більше 70% і терміном введення в експлуатацію не пізніше 25 грудня 2009 року.

Про це повідомляється в прес-релізі установи, передає агентсво "Інтерфакс-Україна".

Процедура буде здійснюватися шляхом викупу новозбудованого житла в регіонах України з використанням аукціонного механізму визначення найменшої собівартості 1 кв. м.

Як повідомлялося, ДІУ 19 червня продало на аукціоні на ПФТС облігації на загальну суму 502, 486 млн. грн із загального випуску на 1 млрд. грн. Покупцем став Ощадбанк.

Залучені кошти буду спрямовані на добудову житлових об'єктів з рівнем готовності 70% і більше.

Облігації куплені за номінальною прибутковістю 12,1% річних. Ціна продажу однієї облігації склала 100,497 тис. грн.

Міжвідомча комісія на проведених 7, 8, 9, 10, 14 і 15 липня конкурсах з елементами аукціону з відбору незавершених житлових об'єктів для надання державної підтримки на їх добудову відібрала 82 об'єкта по Україні.

17 липня проходить конкурс з відбору таких об'єктів у Києві, Київській області, Севастополі, Львові та населених пунктах Львівської області. Його результати поки не оголошено.

Для отримання держпідтримки відібрані об'єкти повинні пройти акредитацію в банках на відповідність вимог фінустанови до об'єктів, які можуть бути заставою за кредитом, і до їх забудовників.

Крім того, об'єкти повинні бути затверджені відповідним рішенням Кабінету міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: