Російський бюджет недоотримає третину доходів

Середа, 15 липня 2009, 09:17

Російський бюджет у 2009 році недоотримає третину доходів порівняно з 2008 роком.

Про це заявив прем`єр-міністр Росії Володимир Путін під час зустрічі з керівництвом Ради федерації федеральних зборів Російської Федерації, повідомляє агентство "УНІАН".

"В осяжній перспективі ми можемо розраховувати на доходи бюджету приблизно в 16% ВВП. Це означає, що в нас буде 6,5-7,5 трлн. рублів за рік. Внаслідок світової фінансової кризи бюджет недоотримає 1/3 доходів від 2008 року", - сказав Путін.

Він підкреслив, що уряд РФ прагне наступного року вийти на позитивну динаміку більшості ключових макроекономічних показників.

Реклама:

"Добиватимемося і відновлення зростання ВВП, промислового виробництва", - сказав Путін.

Він зазначив, що уряд РФ має не допустити "неконтрольованого зростання дефіциту, виконуючи при цьому всі основні свої зобов`язання перед населенням".

У той же час Путін зазначив, що доведеться скорочувати витрати.

Він додав, що це робити треба буде зважено, дуже акуратно, ретельно вибудовуючи систему пріоритетів і підвищуючи ефективність використання бюджетних коштів.

"Механічного скорочення витрат ми не повинні допустити і не будемо цього робити. Але все, що не є абсолютно необхідним, потрібно з бюджету вичищати", - сказав російський прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: