На Opel знайшли більш "cговірливого" покупця

Середа, 1 липня 2009, 09:32

Концерн General Motors знайшов нового покупця на німецького автовиробника Opel.

Незважаючи на попередню домовленість про продаж компанії консорціуму у складі російського Сбєрбанку і канадській Magna, GM готовий найближчими днями підписати меморандум про взаєморозуміння з бельгійським індустріальним холдингом RHJ International, пише "Дело".

"Ми будемо раді отримати можливість вибрати найкращу з двох серйозних, чітких пропозицій з продажу", - неофіційно повідомив виданню Financial Times представник компанії.

Офіційно коментувати це повідомлення в GM, Magna і Сбєрбанку відмовилися.

Реклама:

Однак те, що переговори між компаніями останнім часом ускладнилася, не є секретом. Зокрема, GM не влаштовує вимога Magna передати технології Opel і права на їх використання - в концерні цю умову називають несправедливою і побоюються, що, отримавши нові технології, партнери освоять незалежне виробництво.

Крім того, в GM наполягають на збереженні за собою права зворотного викупу всіх акцій.

Також, якщо раніше GM вимагав вкласти в Opel 500 мільйонів євро, то на днях була озвучена нова цифра - понад 7 мільярдів. На цьому фоні представники Сбєрбанку не заперечують, що придбання канадсько-російським консорціумом 55% акцій виробника може бути зірвано.

"Після перегляду умов угоди я цього не виключаю", - сказав заступник голови Сбєрбанку Денис Бугров.

RHJ International виявилася більш згідливою. Так, за словами джерела FT, близького до переговорів, компанія лише на час проходження GM процедури банкрутства пропонує фінансування в розмірі 1,5 мільярди євро.

Холдингова компанія RHJ International створена 2004 року, основний бізнес компанії - виробництво автокомпонентів в Японії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: