З Каддафі про нафту домовився Ющенко?

Понеділок, 8 червня 2009, 10:33

Налагодження співпраці України, у тому числі з Лівією, щодо нафтопереробки можливе за умов переведення нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсний режим роботи, вважає уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Питання співпраці з Лівією стане реалістичним тільки за умови вирішення комплексу питань для переведення нафтогону "Одеса - Броди" в аверсний режим роботи", - сказав він, повідомляє прес-служба президента.

У цьому контексті, говорячи про домовленість України з Лівією про постачання лівійської нафти і будівництво нафтопереробного заводу (НПЗ) в Одеській області, про що повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко після її візиту до Лівії, Соколовський наголосив, що це "той випадок, коли Тимошенко підтримує напрацювання глави держави".

Він назвав це черговим кроком у напрямку реалізації двосторонніх домовленостей, досягнутих у ході низки переговорів та зустрічей президента з лівійським лідером Муаммаром Каддафі, які відбулися у 2008 році у рамках офіційного візиту президента до Лівії та наступного державного візиту до України Каддафі.

Реклама:

"Працювати у напрямку будівництва НПЗ треба з усіма пропозиціями, у тому числі й лівійською. Однак говорити вже зараз про будівництво НПЗ з переробки легкої нафти передчасно", - вважає Соколовський.

Уповноважений президента переконаний, що для того, щоб в Україну прийшли інвестори, у тому числі й лівійські, нам треба реформувати нафтовий ринок: нафтопереробка має стати більш привабливою, ніж трейдерство готових нафтопродуктів. Він констатував, що, на жаль, сьогодні, все навпаки.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!