Fitch дає невтішні прогнози сектору нерухомості України

Четвер, 4 червня 2009, 19:29

Компанії, що працюють в секторі будівництва та нерухомості Російської Федерації та України, мають найбільш слабку позицію ліквідності серед усіх корпоративних секторів в регіоні Європа, Близький Схід та Африка.

Про це йдеться в повідомленні агентства Fitch Ratings з посиланням на опублікований у четвер аналітичний звіт "Сектори будівництва і нерухомості Росії та України: позиції ліквідності", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За даними Fitch, позиції ліквідності багатьох компаній сектору нерухомості в Росії та Україні погіршилися 2008 року і в першому кварталі 2009 року в міру швидкого ослаблення кінцевих ринків і виведення банками коштів з цієї сфери.

"Покращення позицій ліквідності малоймовірно, поки ринки нерухомості цих країн не досягнуть нової цінової рівноваги і не почнуть знову генерувати стабільний операційний грошовий потік, а ринки боргового капіталу не стануть знову відкритими для емітентів із секторів нерухомості Росії та України", - наводить прес-служба слова старшого директора аналітичної групи Fitch по сектору будівництва та нерухомості в регіоні Європа, Близький Схід та Африка Джуліана Краш.

При цьому експерт відзначає, що "поки Fitch очікує проведення в секторі низки значущих реструктуризацій заборгованості, вихід яких залишається невизначеним".

У повідомленні також зазначається, що в структурі капіталу компаній, які Fitch рейтингує в секторах нерухомості Росії та України, немає довгострокових публічних облігацій.

"У результаті ризик рефінансування в секторі, швидше за все, залишиться високим протягом кількох років, з огляду на переважання у структурі фондування компаній короткострокових кредитів місцевих банків, слабкі операційні грошові потоки, вивід коштів іноземними банками та низьку ймовірність успішного залучення нового капіталу, що матиме реальний позитивний вплив на ліквідність", - йдеться в повідомленні.

За даними агентства, на цей час до списку компаній, зокрема. входять ВАТ "Система-Галс" ("B", Rating Watch), ВАТ "Група ЛСР" ("B-", Rating Watch "Негативний"), TMM Real Estate Development plc ("CC", Rating Watch "Негативний") і Mirax Group Holding BV ("C", Rating Watch "Негативний").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: