Український БТА Банк залишиться "дочкою" казахстанського БТА Банку?

Вівторок, 30 червня 2009, 12:35

ВАТ "БТА Банк" (Україна) залишиться дочірньою структурою АТ "БТА Банк" (Казахстан) - їм не вдасться дистанціюватися і стати самостійними.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на джерело, наближене до керівництва українського БТА Банку.

"БТА Банк Казахстан відчуває великі труднощі - попереднє керівництво вивело протягом минулого року велику частину активів. Зараз, як відомо, він націоналізований, у нього влиті чималі кошти, будуть вливати ще, якщо буде потрібно - у порятунку зацікавлене особисто вище керівництво республіки, оскільки в цьому банку задіяні їх кошти", - підкреслив співрозмовник видання.

"Український БТА Банк з тих пір, як в 2006 році частина його акцій була куплена казахстанським банком, максимально контролювався з Казахстану. І ситуація, наскільки мені відомо, не змінювалася до останнього часу. Мені важко сказати, чому зараз керівництво БТА Банк Україна заявляє про спробу рейдерства з боку казахстанського банку. Але хочу зазначити, що і ту, й іншу сторону представляють сильні юристи, а отже, боротьба буде нелегкою, і українська, і казахська сторони будуть йти до кінця", - вважає він.

Реклама:

На думку співрозмовника видання, Казахстану вдасться повернути 39,99% акцій БТА Банк Україна - тому що, знову ж таки, у цьому зацікавлене керівництво Казахстану.

Як повідомлялося, 22 червня заступник голови правління ВАТ "БТА Банк" (Україна) Наталя Сергєєва заявила, що 15 червня під час зборів акціонерів банку була вчинена спроба рейдерського захоплення його акцій з боку АТ "БТА Банк" (Казахстан).

Представники АТ "БТА Банк" (Казахстан) звинувачують менеджмент українського БТА Банку в поширенні недостовірної інформації, яка може сприяти паніці серед вкладників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: