"Нафтогаз" набере боргів іще на 110-120 мільйонів доларів

Четвер, 25 червня 2009, 14:18

НАК "Нафтогаз України" змушений буде для розрахунку за поставки газу у червні залучити приблизно 110-120 мільйонів доларів кредитних коштів.

Про це на брифінгу заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

За його словами, в цьому місяці очікується споживання 1,1 мільярда кубометрів газу, за які треба буде заплатити близько 300 мільйонів доларів.

Половину цих коштів, як очікується, зможе акумулювати "Нафтогаз" самостійно, ще частину коштів буде вилучено з внутрішніх резервів НАК.

Реклама:

Окрім того, він спростував заяви російських політиків про нестабільне роботу української ГТС, через яку ніби-то у червні Україна не виконала графіки закачування газу до підземних сховищ. За його словами, 19,3 млрд. кубометрів є на цю хвилину в українських газосховищах.

"Тут суто економічні причини. Наступного місяця газ буде дешевшим, тоді його і треба закачувати. А вчорашні заяви про ненадійність української ГТС суперечать духу партнерства між нашими країнами", - сказав Соколовський.

За його словами, така інформаційна політика продиктована невтішним фінансовим станом "Газпрому".

"Україна зацікавлена в тому, щоб Росія в цілому і "Газпром" зокрема якнайшвидше вийшли із кризи. Історія довела, що Росія може вирішувати своїми силами свої проблеми, а не силами сусіднього народу, як це має місце після підписання контрактів від 11 січня", - зазначив чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!