Ющенко "благословив" закон про заборону грального бізнесу

Вівторок, 23 червня 2009, 14:53

Президент Віктор Ющенко підписав закон про заборону грального бізнесу в Україні.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби президента.

Як повідомлялося, 11 червня Верховна рада подолала вето президента на закон "Про заборону грального бізнесу в Україні". При цьому парламент відмовився підтримати пропозиції президента до даного закону.

Кабінет міністрів розпорядженням від 7 травня призупинив дію ліцензій гральних закладів на один місяць. Приводом для таких заходів стала трагедія в Дніпропетровську, де в ніч на 7 травня в залі гральних автоматів виникла пожежа: загинули дев'ять чоловік.

Реклама:

Пізніше, 15 травня, парламент ухвалив закон про заборону грального бізнесу та участі в азартних іграх.

Закон набирає чинності з моменту опублікування і діє до прийняття спеціального законодавства, що передбачає право здійснення грального бізнесу в спеціально створених ігрових зонах.

З моменту вступу закону в силу припиняється видача ліцензії на здійснення діяльності з організації та проведення азартних ігор в Україні.

При цьому, відповідно до закону, ліцензії, видані суб'єктам підприємницької діяльності до дня вступу в силу цього закону, скасовуються.

У законі доручається Кабінету міністрів розробити протягом 3 місяців спеціальний закон про ігорний бізнес в Україні і спеціальних територіях, де буде дозволено ігрова діяльність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: