Cadogan Petroleum може піти з України

П'ятниця, 19 червня 2009, 10:44

Британська газодобувна компанія Cadogan Petroleum Plc може піти з українського ринку.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на прес-секретаря компанії Філіпа Денніса.

В який термін буде прийнято остаточне рішення, він не зміг уточнити.

Видання зазначає, що наразі компанія вже вирішила відмовитися від розробки площ, які виявилися неперспективними.

Реклама:

У Cadogan Petroleum відзначають, що розробка Пірковського, Покровського, Загорянського, а також Бітлянського родовищ не приносить економічного прибутку.

Крім того, британці будуть продавати невикористовуване обладнання в Україні, а також продовжать скорочення персоналу.

Як відомо, навесні Cadogan Petroleum прийняв рішення змінити керівництво в Україні. Місце виконавчого директора Марка Толлі зайняв Ян Барон. Саме він став ініціатором скорочення діяльності компанії в нашій країні.

"Відбувається відплив інвестицій з України до Великобританії, після чого буде розглядатися доцільність роботи Cadogan Petroleum в Україні. Якщо буде прийнято рішення залишитися в країні, ми розглянемо альтернативні підходи до роботи. Нинішні фінансові результати (українського підрозділу) нас не влаштовують", - зазначив Денніс.

Компанія Cadogan Petroleum Plc була заснована в 2004 році приватними інвесторами для реалізації проектів в нафтогазовій галузі в країнах СНД.

У грудні 2005 року вона придбала компанії, які володіли ліцензіями на розробку Пірковського та Покровського газових родовищ у Східній Україні, а пізніше придбала компанії, що володіють ліцензіями на видобуток углеводнів у Західній Україні.

Серед акціонерів Cadogan Petroleum - Європейський банк реконструкції та розвитку, який у лютому 2007 року придбав 5,2% акцій компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: