Банк "Київ" знизив статутний капітал до 2,5 мільйонів гривень

Середа, 10 червня 2009, 11:14

Акціонерний комерційний банк "Київ" знизив статутний капітал з 222,7 мільйонів гривень до 2,5 мільйонів гривень.

Про це на зустрічі з ініціативною групою вкладників повідомив тимчасовий адміністратор Національного банку Віктор Мироненко, повідомляється в прес-релізі банку.

За його словами, такий крок продиктований тим, що в банк "Київ" входить держава і викуповує його акції.

"Документи про зниження статутного капіталу прийняті, підписані і передані керівництву Національного банку України та Міністерству фінансів України згідно з чинними нормативними вказівками", - уточнив він.

Реклама:

Тимчасовий адміністратор також розповів, що частка держави в статутному капіталі банку "Київ" складе 99 відсотків, а всіх колишніх акціонерів - 1 відсоток. При цьому на фінансове оздоровлення установи держава виділить 3,4 мільярда гривень. Перший транш на коррахунках банків очікується до серпня.

"Зроблено все, щоб "Київ" відновив платоспроможність і почав виконувати зобов'язання перед клієнтами", - підкреслив він.

Мироненко також зазначив, що при надходженні перших грошей у серпні банк почне виплату прострочених відсотків за депозитними договорами, видачу депозитних вкладів, термін яких завершився, а також буде здійснювати виплати за поточними рахунками та іншими обов'язковими платежами.

"На сьогоднішній день з кожним клієнтом представники банку ведуть роботу з реструктуризації заборгованості. Ми хочемо, щоб люди довіряли банку і залишалися його партнерами", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!