Україні радять "не спонсорувати чужі економіки"

Понеділок, 25 травня 2009, 18:33

Голова Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська заявляє, що Україні необхідно терміново вжити заходи з недопущення виведення капіталів за кордон.

Про це повідомляє прес-служба парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва, передаэ агентство "УНІАН".

Це ненормальна ситуація, коли в умовах економічної кризи кошти, які можуть працювати в Україні, виводяться в офшори, підкреслила вона.

Королевська зазначила, що, за даними статистики, у першому кварталі поточного року прямі інвестиції України в економіку Кіпру становили 5,8 млрд. доларів, що в загальному кошику інвестицій становить 93,5%.

Реклама:

За її словами, поки що інвестиції в економіку України з Кіпру за перший квартал також значні, і перевищують виведення капіталу.

"Проте дана тенденція може припинитися в умовах наближення виборів, коли країна традиційно входить у період політичної нестабільності, стимулюючи міграцію капіталу", - сказала вона.

Депутат упевнена, що "якщо у вітчизняних олігархів не вистачає патріотизму і здорового глузду для підтримки економіки країни у важкий період, то держава просто зобов`язана втрутитися і припинити спонсорування чужих економік".

За словами Королевської, позитивний досвід такого втручання має більшість країн світу.

"Це загальносвітова тенденція, і Україні не варто вигадувати велосипед. Необхідно зберегти існуючий в країні капітал і стимулювати його працювати на економіку України", - наголосила голова комітету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: