АМКУ готує тотальну перевірку нафтотрейдерів

Понеділок, 25 травня 2009, 09:29

Органам Антимонопольного комітету України доручено в максимально стислі терміни перевірити підставність підвищення цін на пальне.

Про прийняття цього рішення повідомив в. о. голови комітету Олександр Мельниченко, повідомляє прес-служба АМКУ.

Розслідування органів Комітету охоплять як оптових, так і роздрібних операторів ринку, їх діяльність буде проаналізовано на предмет можливих порушень конкуренційного законодавства.

Зокрема, дослідження торкнеться найкрупніших операторів - ВАТ "Укрнафта", ТОВ "ТНК - ВР Коммерс", ПП "Лукойл-Україна", ЗАТ "ЛИНІК", ТОВ "ПАРАЛЛЕЛЬ-М ЛТД", ТОВ "ТД "Континіум-Галичина", ВАТ "Концерн Галнафтогаз", ВАТ "Лукойл-Одеський НПЗ", АТ "Укртатнафта", ТОВ "НК Альфа-нафта", ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" та ВАТ "НПК-Галичина" та тих підприємців, які мають ринкову владу на регіональних ринках бензинів і дизельного пального.

Реклама:

"У зв'язку з підвищенням цін на бензин і дизельне пальне мною дано доручення всім 27 головам територіальних відділень комітету та відповідному підрозділу центрального апарату в найкоротші терміни провести глибоке дослідження підставності дій нафтотрейдерів з метою виявлення можливих зловживань монопольним становищем і антиконкурентних змов. Єдиною підставою звільнення суб'єктів ринку від відповідальності за це підвищення цін є економічна обґрунтованість кожної копійки такого підвищення", - зазначив Мельниченко. 

Протягом 2008 року органи АМКУ припинили більше 300 порушень конкуренційного законодавства, вчинених підприємцями, які працюють на ринках нафтопродуктів, зазначається в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!