Екологи оштрафували "приватівський" НПЗ на півмільйона

Четвер, 21 травня 2009, 12:12

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківскої області оштрафувала нафтопереробний завод "Нафтохiмiк Прикарпаття" на 518,691 тис. гривень за забруднення повітря.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на повідомлення прес-служби екологічної інспекції в області.

Згідно з повідомленням, інспекція встановила, що у першому кварталі 2009 року підприємство здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу.

При цьому на підприємстві не налагоджено облік викидів, статистична звітність за формою 2-ТП/повітря/, розрахунки і сплата зборів за викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел.

Реклама:

До адміністративної відповідальності притягнуто троє посадових осіб на загальну суму штрафів 340 гривень.

За понаднормативні викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами в першому кварталі 2009 року нарахована компенсація завданих навколишньому середовищу збитків на суму 518,691 тис. гривень.

Матеріали передано до Івано-Франківської міжрайонної природоохоронної прокуратури та управління СБУ в Івано-Франківській області.

26% акцій "Нафтохiмiк Прикарпаття" знаходяться у власності Фонду державного майна. Ще 14,319% і 12% володіють Copland Industries SA (Британські Віргінські острови) і Duvall Limited (Великобританія) відповідно, які входять до групи "Приват".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: