МВФ відвідає Україну в червні

Понеділок, 18 травня 2009, 15:23

Місія Міжнародного валютного фонду відвідає Україну в червні для зустрічей із владою.

Про це на прес-конференції сказав голова Верховної Ради Володимир Литвин, повідомляє агентство "Українські новини".

Зі слів спікера, на зустрічі Президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, а також керівництва Національного банку й Міністерства фінансів обговорювалося питання про виконання Україною меморандуму, спрямованого до МВФ у зв'язку з наданням Україні кредиту stand by.

"У червні повинна прибути місія Міжнародного валютного фонду, і якщо вони будуть отут і побачать, що Україна рухається вперед і виконує цей меморандум, тоді мова буде йти про наступний транш", - сказав Литвин.

Реклама:

З його слів, на зустрічі також був присутній перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак і секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова.

На нараді політики обговорювали необхідність посилення незалежності Національного банку й зміну функцій спостережної ради НБУ.

Крім того, наголошувалося на необхідності внесення змін до закону в частині уточнення процедури рекапіталізації банків.

Литвин зазначив, що у своєму вступному слові Ющенко звернув увагу на ситуацію з фінансовим становищем національної акціонерній компанії "Нафтогаз України" і підкреслив, що її кредиторська заборгованість становить 59 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: