Уряд скасував постійний моніторинг газу на кордоні

Середа, 13 травня 2009, 14:36

Кабінет міністрів на засіданні в середу скасував своє розпорядження, яким доручив НАК "Нафтогаз України" і Державній митній службі проводити щотижневий митний моніторинг обсягів газу, що проходить через територію України.

Про це заявив журналістам голова Держмитслужби Анатолій Макаренко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки у нас на сьогодні відсутні посередники в одержанні обсягів газу або його транзиту через митну територію України, необхідність постійного моніторингу відпала", - сказав він.

Як повідомлялося, 27 лютого 2008 року Кабмін розпорядженням № 370 доручив НАК і Держмитслужбі здійснювати щотижневий моніторинг переміщення природного газу через митний кордон країни трубопровідним транспортом.

Згідно з документом, "Нафтогаз України" був зобов'язаний з 1 березня 2008 року надавати Держмитслужбі щомісячний розрахунковий баланс надходження та розподілу природного газу по Україні та щотижневу оперативну інформацію про обсяги і напрямки переміщення газу через митний кордон України із застосуванням всіх видів митних режимів, в тому числі з використанням підземних сховищ газу.

Крім того, з 1 березня держхолдинг повинен був надати представнику Держмитслужби робоче місце в об'єднаному диспетчерському управлінні компанії "Укртрансгаз" для здійснення контролю за інформацією в режимі реального часу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!