Україна поки справляється із зовнішнім боргом

Четвер, 9 квітня 2009, 09:14

Ситуація з обслуговуванням зовнішнього боргу України контрольована і керована.

Про це заявив заступник Міністра фінансів Андрій Кравець, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ми керуємо цим процесом в тому плані, що повністю всі свої зобов'язання держава виконує своєчасно і в повному обсязі", - сказав він.

Кравець відзначив, що обсяг зовнішнього боргу України становить лише 20% від ВВП, у той час як згідно Бюджетного кодексу встановлені граничні обсяги боргу в 60%.

Реклама:

"Зараз немає ніяких підстав говорити про те, що у нас значні обсяги боргу. Борг, який був зроблений в минулі періоди, обслуговується", - підкреслив він.

Заступник міністра вважає позитивним сигналом для України і те, що спреди на українські євробонди, які в останні місяці на світових біржах були надзвичайно високими, знизилися на 10-15 пунктів.

На його думку, це свідчить про те, що міжнародні фінансові організації не вбачають загрози щодо погашення Україною зовнішнього боргу.

"2009 рік є надзвичайно складним щодо обслуговування і погашення зовнішнього боргу. Але всі платежі, погашення, сплати відсотків сплачуються абсолютно вчасно, і зараз ні інвестори, ні МВФ, ні Світовий банк не вбачають ніякої загрозливої ситуації", - відзначив він.

Як повідомлялося, станом на 28 лютого 2009 року державний та гарантований державою борг України становив 184 539 521,91 тис. гривень або 23 966 171,70 тис. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!