Путін хоче повернутися до питання міжнародного консорціуму щодо української ГТС

Середа, 29 квітня 2009, 18:39

Ідея про міжнародний консорціум, який міг би взяти в експлуатацію українську ГТС, може і повинна бути знову винесена на порядок денний.

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з українською колегою Юлією Тимошенко, повідомляє агентство "Интерфакс".

Він нагадав про висловлена раніше ідея створення міжнародного консорціуму за участю російської, української сторони і європейських партнерів, який взяв би в оренду газотранспортну систему України.

"Думаю, що це питання ще може і повинне бути винесена на порядок денний наших двосторонніх і багатосторонніх стосунків, маючи на увазі і зацікавленість європейських споживачів", - сказав Путін.

Реклама:

Він зазначив, що, згідно з висунутою ідеєю, міжнародний консорціум взяв би на себе всі ризики, пов'язані з модернізацією, залученням фінансування та розширенням фінансування ГТС, а сама газотранспортна мережа залишилася б при цьому у власності України.

"Я досі не розумію, що тут може викликати якісь сумніви, це повністю, на мій погляд, відповідає інтересам усіх можливих учасників цього процесу", - сказав Путін.

Він ще раз підкреслив, що Россія не претендує на управління українською газотранспортною системою.

"Ми не претендуємо на управління (газотранспортною системою)", - заявив Путін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: