"Кіа Моторс Україна" хоче продати "УкрАВТО" корпоративні права

Середа, 29 квітня 2009, 15:11

Засновники ТОВ "Кіа Моторс Україна", яка входить до корпорації "Богдан", зробили пропозицію корпорації "УкрАВТО", нового офіційного дистриб'ютора КІА в Україні, розглянути можливість придбання корпоративних прав компанії зі всіма її активами.

Про це заявив журналістам прес-секретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, компанія "Кіа Моторс Україна" була створена виключно для дистрибуції автомобілів корейської марки в Україні, й іншої господарської діяльності не вела.

Красуля не уточнив складу засновників компанії і не навів подробиць щодо пропозиції придбання корпоративних прав ТОВ, пояснивши, що фактично до продажу пропонується бренд "Кіа Моторс Україна".

Реклама:

Як повідомили агентству в корпорації "УкрАВТО", зараз офіційним дистриб'ютором КІА у складі корпорації є компанія "Фалькон Авто", яку очолює Вахтанг Васадзе.

У той же час в "УкрАВТО" відзначають, що поки не отримували такої пропозиції від засновників "Кіа Моторс Україна". "Не зовсім розуміємо його суть", - сказали в компанії.

ТОВ "Кіа Моторс Україна" є офіційним дистриб'ютором марки з 1996 року до квітня 2009 року.

У 2008 році компанія реалізувала на українському ринку близько 27 тис. автомобілів цієї марки, що на 66% перевищило показник 2007 року (16,26 тис.). Дилерська мережа компанії по всій Україні становила 37 дилерів.

Як повідомлялося, корпорація "Богдан" на початку квітня повідомила про рішення припинити дистрибуцію цих автомобілів в Україні з урахуванням різних поглядів на розвиток бренду в Україні корейської Kia Motors і офіційного дистриб'ютора.

У той же час новим офіційним дистриб'ютором КІА в Україні стала корпорація "УкрАВТО".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: