У березні світовий авторинок почав стабілізовуватися

Четвер, 2 квітня 2009, 20:21

Згідно з даними про автопродажі у провідних європейських країнах і США, продажі нових автомобілів у порівнянні з показниками минулого місяця почали поступово збільшуватися.

Як повідомляє Automotive News Europe, за даними французької асоціації автовиробників і дилерів CCFA, до 40% нових автомобілів були продані в рамках програми з оновлення автопарку, пише видання "Дело".

Так, автопродажі на французькому ринку досягли 204 095 одиниць, що на 8,1% більше, ніж у березні минулого року.

Крім того, завдяки стімулюванню попиту, зросли продажі на італійському авторинку, але точних показників ринку поки немає.

Позитивні тенденції спостерігаються в Німеччині, де населення почало витрачати більше коштів на машини і менше на продовольство та електроніку.

Що стосується кількості реалізованих машин в США, в березні було продано 774 000 транспортних засобів. Згідно з цим показником, минулого місяця на американському ринку було реалізовано на 12,7% одиниць більше, ніж у лютому 2009 року.

Але в порівнянні з аналогічним періодом минулого року автопродажі знизилися на 42,7%.

У той же час американський Automotive News Europe уточнює, що лише на американському ринку за березень місяць було зареєстровано 858 000 нових автомобілів, що на 37% менше, ніж у березні минулого року і на 25% вище рівня лютого 2009 року.

Невтішні результати зафіксовано в Японії, авторинок якої в березні обвалився до 38-річного рівня. Обсяг продажів нових автомобілів упав в Японії в 2008 фінансовому році, що завершився 31 березня, на 15,6% у порівнянні з 2007 роком.

За даними Японської асоціації торговців автомобілів, в країні було продано близько 2,89 мільйона легкових машин, не рахуючи малолітражок, вантажівок і автобусів.

Що ж стосується російського авторинку, точні дані з продажу також ще не опублікували. Однак, аналітичне агентство Автостат вважає, що підсумки місяця "нічого доброго не принесуть", оскільки "заходи щодо підтримки російського автопрому поки так і залишаються тільки на папері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: