ЛуАЗ понизили у рейтингу

Вівторок, 14 квітня 2009, 12:45

Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про зниження довгострокового кредитного рейтингу ВАТ "Луцький автомобільний завод" (ЛуАЗ) і двох випусків іменних процентних облігацій.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на повідомлення в прес-служби РА "Кредит-Рейтинг".

Так, Агентство знизило довгостроковий кредитний рейтинг іменними процентними облігаціями серії "А" на суму 130 млн. гривень терміном обігу до 14 червня 2010 року і серії "B" на суму 200 млн. гривень терміном обігу до 07 травня 2013 року з рівня uaВВВ+ до рівня uaВВ з прогнозом "негативний".

Зниження кредитних рейтингів, за даними Агентства, обумовлене зростанням боргового навантаження підприємства (переважно за рахунок девальвації національної валюти), в умовах значного зниження обсягів виробництва автомобілів в 2009 році внаслідок погіршення ситуації в економіці України.

Реклама:

Також агентство відзначає значну питому вагу короткострокового боргу, рефінансування якого може бути ускладнене в умовах погіршення ситуації на фінансовому ринку.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBB характеризується кредитоспроможністю, нижчою за достатню, порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Негативний прогноз вказує на очікування агентства подальшого погіршення фінансового стану підприємства внаслідок негативних тенденцій на автомобільному ринку в 2009 році.

ВАТ "Луцький автомобільний завод" входить до складу корпорації "Богдан".

Основним напрямком діяльності компанії є великовузлове і дрібновузлове збирання легкових автомобілів (ВАЗ, Hyundai та KIA), а також виробництво автобусів і вантажних автомобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: