Гривню зміцнює… МВФ?

П'ятниця, 10 квітня 2009, 14:08

Приїзд місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) до України опустив долар, і в найближчі два місяці курс не підніметься вище, ніж 8,20-8,25 гривень за долар.

Таку думку висловив у коментарі агентству "ЛІГАБізнесІнформ" керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс-Клуб" Микола Івченко.

Серед чинників стабілізації курсу гривні Івченко назвав валютно-курсову політику Національного банку і скорочення відтоку депозитів з українських банків.

Крім того, є ще психологічний фактор - це приїзд місії МВФ.

Реклама:

"Коли приїжджає місія МВФ, в Україні традиційно, як це було в січні, Нацбанк проводить більш агресивну політику, комерційні банки стримують свої апетити - і у нас буквально за останні три дні долар упав на міжбанківському ринку копійок на 15. Тобто, необхідно показати місії МВФ, що у нас різниця між офіційним курсом Нацбанку 7,7 гривень за долар і міжбанківськими курсом незначна, не перевищує 2%", - сказав він.

Івченко також відзначив, що, оскільки імовірність отримання Україною другого траншу МВФ складає близько 80%, швидше за все, "в найближчі два місяці долар в Україні не буде коштувати дорожче 8,20-8,25 гривень".

При цьому експерт підкреслив, що поки не бачить підстав давати такого ж оптимістичного прогнозу до кінця року.

Як повідомлялося, 10 квітня українські банки купують американську валюту в середньому по 8,00 гривень за долар, продають - по 8,10 гривень за долар.  Курс НБУ на 10 квітня - 7,70 гривень за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!