Deutsche Bank влаштовує "дочку" в Україні

Середа, 4 березня 2009, 12:16
У понеділок лідер німецького банківського ринку Deutsche Bank оголосив про початок реєстрації в Україні дочірнього банку.

У представництві Deutsche Bank заявили, що підрозділ буде займатися тільки корпоративним бізнесом, а реєстрацію планується завершити протягом місяця, пише видання "Комерсант-Україна".

Учасники ринку говорять, що це сама гарна новина з початку року, що означає, що в банку очікують виходу країни з кризи.

Директор представництва Deutsche Bank в Україні Костянтин Серьогін повідомив виданню, що банк подав регулюючим органам документи на реєстрацію дочірнього підрозділу, який буде називатися "Дойче Банк ДБУ".

"Ми розглянули всі варіанти присутності в Україні і зупинилися на створенні нового банку, - заявив він .- Це буде тільки корпоративний банк. Deutsche Bank ніде в світі не займається роздрібною торгівлею, крім самої Німеччини".

Пан Серьогін розповів, що його кандидатура подана на посаду голови правління нового банку і він розраховує на те, що документи будуть узгоджені з Антимонопольним комітетом і Нацбанком протягом місяця.

Deutsche Bank є найбільшим банком Німеччини за активами - за підсумками III кварталу 2008 року вони склали 2061 трлн євро.

Його мережа в світі збільшилася на 60 відділень - до 1949, скоротилися в Німеччині на 5 - до 984. Чистий прибуток зменшився з 5,54 млрд євро в січні-вересні 2007 року до 918 млн євро за три квартали 2008 року.

Deutsche Bank відкрив представництво в Україні ще в лютому 2005 року. Він активно кредитував українські підприємства, включаючи НАК "Нафтогаз України" і Ferrexpo, викуповував українські держоблігації і організовував залучення синдикованих кредитів українськими банками.

Рішення німців створити банк з нуля здивувало банкірів.

"Зараз можна купити хороший банк за ціною значно нижче капіталу, - відзначив директор управління інвестиційно-банківських послуг Dragon Capital Брайан Бест .- Звичайно, потрібно буде рестуктуризувати борги, збільшити капітал, але витрати набагато нижче докризових".

Найбільш привабливим активом на сьогоднішній день учасники ринку називають "ОТП Банк", який, за їхніми словами, виставлений на продаж.

Як повідомлялося, у вересні Deutsche Bank подав заявку на реєстрацію дочірнього банку в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: