Медведєв і Меркель поговорять про ГТС за спиною в України

Субота, 28 березня 2009, 13:42

Президент Росії Дмитро Медведєв і федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель в ході зустрічі в Берліні 31 березня обов'язково обговорять питання щодо укладення Україною та Європейською комісією Декларації з модернізації української газотранспортної системи (ГТС).

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на джерело в Кремлі.

"Це не тема двосторонніх відносин Росії та Німеччини, але вона є великим споживачем нашого газу, і міра співпраці двох країн у паливно-енергетичній сфері, у сфері газопостачання, транспортування газу винятково висока. Тому припускаю, що Медведєв і Меркель напевно обміняються думками з цієї теми ", - сказав співрозмовник агентства.

Відповідаючи на запитання, чи варто Росії очікувати підтримки від Німеччини в цій ситуації, він дав зрозуміти, що навряд чи можна розраховувати на якісь категоричні заяви з боку німецького керівництва на адресу України.

Реклама:

"Для них нас підтримувати - потенційно значить заробити конфлікт з Україною, через територію якої йде не тільки газ, але і нафта, не менш важлива для німців", - зауважив він.

За словами представника Кремля, Росії "не потрібна їх (німців) однозначна підтримка, а потрібне спільне вироблення системних кроків, котрі таких конфліктів дозволять запобігати".

"Підтримка Німеччини в тому, що вона бере участь з нами в енергетичних проектах, як і раніше, обмінюється з "Газпромом" активами, як і раніше, наполягає на довгострокових контрактах з "Газпромом" і вважає нас основним постачальником - ось підтримка не на словах, а на ділі", - підкреслив співрозмовник агентства.

Він висловив упевненість, що Німеччина продовжить курс на диверсифікацію постачання енергоносіїв, "але не в силу конфлікту України з Росією, а в силу загальної ситуації на світових ринках".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!