За Україну в ЄБРР найбільше хвилюються

Четвер, 12 березня 2009, 14:33 -
Президент Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Томас Міров висловив упевненість, що країни Східної Європи уникнуть дефолту за державними зобов`язаннями.

Про це він заявив, виступаючи в Лондонській школі економіки, повідомляє агентство Bloomberg.

"Те, що ми зараз бачимо в деяких країнах Східної Європи, - це сильна рецесія, але не колапс, - сказав Міров. - Проте малювати майбутнє в дуже похмурих фарбах буде великою помилкою. Сьогодні ситуація серйозна, але керована".

За його словами, економіки Східної Європи уникнуть дефолту за своїми боргами й швидко відновляться після світової фінансової кризи.

"У Східній Європі є міцна база, яка залишається й яку потрібно захищати, - сказав Міров. - Ми віримо, що Східна Європа вийде з цієї кризи, можливо, в деякій мірі ослабленою, але не розбитою".

Реклама:

На його думку, Україна викликає сьогодні "найбільшу стурбованість", оскільки вона "зіткнулася з величезною кількістю проблем".

Економічні проблеми країни, за словами Мірова, посилюються внаслідок політичного протистояння, викликаного боротьбою між прем`єр-міністром Юлією Тимошенко і президентом Віктором Ющенком щодо економічної політики, що гальмує ухвалення рішень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: