"Київстар" та "Укртелеком" не можуть знайти спільну мову

Четвер, 5 лютого 2009, 18:14
 

ВАТ "Укртелеком" та ЗАТ "Київстар GSM" стоять на різних позиціях щодо правомочності в 2009 році укладеного у березні 2007 року договору про взаємне підключення мереж, за яким оператори працювали 2008 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Договір... між компанією "Київстар" та ВАТ "Укртелеком"... вважається на сьогоднішній день продовженим на 2009 рік з терміном дії до 31 грудня 2009 року, виходячи з того, що "Київстар" не був письмово проінформований "Укртелекомом" про намір припинити дію цього договору за один місяць до моменту його закінчення", - відзначається в прес-релізі "Київстару", розміщеному на його веб-сайті в четвер.

"Укртелеком", у свою чергу, стверджує, що між компаніями відсутні договірні зобов'язання на 2009 рік, і компанія ще в листопаді 2008 року пропонувала всім операторам мобільного зв'язку укласти договори на нових, єдиних для всіх учасників ринку, умовах.

"У той же час для захисту інтересів споживачів, забезпечення стабільної та надійної роботи телекомунікаційної мережі загального користування, та виконуючи рекомендації НКРЗ (Національної комісії регулювання зв'язку) на період врегулювання розмірів розрахункових такс, ВАТ "Укртелеком" забезпечує взаємне підключення мереж та пропуск трафіку" , - відзначається в прес-релізі "Укртелекому".

Як повідомлялося у листопаді 2008 року, "Укртелеком" має намір вирівняти ставки інтерконнекту (міжоператорська плата за завершення дзвінків з мережі одного оператора в мережу іншого) з операторами мобільного зв'язку.

"Укртелеком" стверджував, що останні платять за доступ до його мереж удвічі менше, ніж до мереж один одного, і ніж "Укртелеком" платить за доступ до їх мереж.

У ТОВ "Астеліт" (ТМ Life:)), тоді підтвердили факт отримання від "Укртелекому" листа з пропозицією вирівняти ставки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: