Мінтранс хоче скасувати ліцензійну картку для внутрішніх вантажоперевізників

Середа, 25 лютого 2009, 10:09

Заступник міністра транспортк та зв'язку Леонід Сергієнко повідомив, що Мінтрансзв'язку спільно з МВС планує затвердити єдиний перелік дозвільних документів, які необхідно мати вантажоперевізникам при виїзді в рейс.

Про це говориться у повідомленні прес-служби  Мінтрансзв'язку.

"Мінтрансзв'язку та МВС підготують проект рішення щодо затвердження мінімального пакету документів для внутрішніх перевезень вантажів автомобільним транспортом. Це рішення  буде закріплене постановою Уряду і у кожного перевізника буде мінімальний пакет, тож ніхто не буде вправі вимагати у перевізника додаткові документи", - сказав Сергієнко. 

Мінтрансзв`язку також пропонує скасувати ліцензійну картку для внутрішніх вантажоперевізників.

Реклама:

"Ми ліквідуємо ліцензійну картку - ліцензії на право виконання перевезень  достатньо", - сказав Сергієнко.

На вимогу страйкуючих автоперевізників Мінтрансзв'язку пропонує розподілити відповідальність за перевантаження і на експедиторські компанії та власників вантажу, оскільки самі перевізники не мають можливості контролювати норми завантаження автомобілів.

"Дійсно, є проблема у площині відповідальності  за вантажі: водій зазвичай не має власних ваг і тому йому завантажують стільки, скільки влазить в машину, а потім авто потрапляє на ваги  і водію виписуються штрафи", - сказав заступник міністра.

Сергієнко підкреслив, що всі законодавчі зміни, розроблені Мінтрансзв'язку спільно з перевізниками, буде винесено на розгляд уряду 25 лютого.

"Це - питання не лише компромісу, це вирішення нагальних проблем перевізників", - сказав заступник міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: