Найбільші корпорації світу продовжують скорочувати витрати

Середа, 18 лютого 2009, 10:14

Близько 80% найбільших корпорацій світу скорочують витрати, з'ясувала компанія Ernst & Young. Не уникнула цієї долі і Україна, пише видання "Экономические известия".

Для 40% найбільших компаній світу суттєво погіршилися економічні умови роботи, а близько третини відзначили вихід конкурентів з ринку і збільшення числа банкрутств.

Про це йдеться в дослідженні Opportunities in Adversity, в якому відображені бізнес-стратегії 337 провідних компаній світу в умовах рецесії. Його провела аудиторська компанія Ernst & Young серед корпорацій, половина яких має обороти понад 10 млрд. дол. на рік.

В умовах рецесії понад 80% респондентів провели аналіз щодо зниження основних витрат. Дві третини компаній ініціювали програми скорочення персоналу, а більше 50% опитаних переглянули свої витрати в області IT.

"Європейські компанії більшою мірою, ніж американські, мають намір скоротити витрати на нерухомість і IT, ніж на скорочення прямих і непрямих витрат на персонал", - зазначають експерти.

Дві третини вважають, що потрібно перевірити стан управління грошовими потоками та рух грошових коштів на всіх рівнях. Половина респондентів інтегрують заходи оптимізації оборотного капіталу в завдання керівництва щодо підвищення ефективності, а 36% розглядають активи, які при необхідності можна продати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: