АМКУ проти того, що б банки змушували вступати до НСМЕП

Вівторок, 17 лютого 2009, 14:07

Антимонопольний комітет України очікує від Міністерства фінансів внесення змін до правил, які сьогодні примушують банки вступати до Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП) для видачі заробітної плати працівникам бюджетних установ та державної соціальної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Комітет рекомендував внести зміни до введених Міністерством фінансів "Умов відкритого конкурсу з визначення уповноважених банків України", скасувавши обов'язковість участі банківських установ у НСМЕП при наданні зазначених послуг, нагадує прес-служба.

За висновками Комітету, вимоги Міністерства фінансів є неправомірними до банків, які можуть самостійно обирати до яких платіжних систем вступати.

Реклама:

Внаслідок таких дій Міністерства фінансів НСМЕП, як система масових електронних розрахунків, безпідставно набула переваги стосовно інших платіжних систем-конкурентів.

"В жодному разі не виступаючи проти Національної системи масових електронних платежів, але захищаючи конкуренцію, ми розраховуємо на адекватну реакцію з боку Міністерства фінансів, про що його повноважний представник заявляв на засіданні Антимонопольного комітету, - зазначив з цього приводу в.о. Голови Комітету Олександр Мельниченко. - Ми сподіваємося, що ситуація, яка зараз склалася навколо керівництва Міністерства, жодним чином не вплине на взяті фінансистами зобов'язання".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: