Сприятливий час для продажу "Укртелекому" вже минув

Четвер, 12 лютого 2009, 08:55
 

Найсприятливіший час для продажу "Укртелекому" вже минув.

Таку думку висловили експерти, відповідаючи на запитання "Чи допоможе продаж "Укртелекому" виходу з економічної кризи?", повідомляє агентство "УНІАН".

На думку президента Центру економічного розвитку Олександра Пасхавера, "це не співставні речі. Це все одно, що порівнювати краплю дощу й океан".

Він констатував, що "приватизація "Укртелекому" - це гроші, які, поряд з іншими фінансовими ресурсами, підуть на виконання бюджетних зобов`язань".

Реклама:

"Кажучи про доцільність продажу зараз, виникає питання, чому не продавали останні десять років. Усі експерти говорили, що щороку він стає дедалі дешевшим", - наголосив експерт.

За його словами, "якби розмова велася про інші підприємства, наприклад "Турбоатом", тоді б ми міркували про те, чи слід його продавати. У випадку з "Укртелекомом" відповідь однозначна - що раніше продамо (звичайно солідному "телекому"), то краще обслуговування телефонних ліній ми одержимо".

"Що стосується дискусій про невідповідний для його продажу час, то це питання до всіх урядів, які заважали його продавати. Звісно, зараз ціна буде дешевшою, ніж будь-коли, але й гроші нині потрібніші, ніж будь-коли", - відзначив експерт і порекомендував: "продавати потрібно, але без істерики, продавати пристойному покупцеві і обов`язково торгуватися".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: