Міллер і Дубина домовлялися навіть у літаку

Четвер, 8 січня 2009, 17:18
 

Європпарламент розділяє позицію Єврокомісії про негайне поновлення поставок російського газу до країн Євросоюзу, у свою чергу Україна гарантує виконання зобов'язань як надійного партнера-транзитера газу.

Такі позиції були озвучені в ході прес-конференції, що відбулася по закінченні зустрічі віце-прем'єра Григорія Немирі з президентом Європарламенту Гансом Гертом Поттерінгом.

"Європейський парламент цілком і повністю розділяє позицію Європейської комісії про необхідність якнайшвидшого вирішення ситуації з поставками газу до Європейського союзу. Зі свого боку ми готові зробити все, щоб підтримати переговори сторін і відновити постачання газу", - сказав Поттерінг.

Крім того, він назвав "хорошим сигналом" готовність обох сторін прийняти моніторингову місію.

Реклама:

У свою чергу Немиря зазначив, що "Україна гарантує виконання своїх зобов'язань як надійного транзитера".

За його словами, переговори, відновлені вночі в Москві між головами "Нафтогазу України" і "Газпрому" Олегом Дубиною і Олексієм Міллером, тривають.

Зокрема, сказав Немиря, вони навіть летіли в одному літаку в Брюссель.

"Ми віримо, що це (переговори) - гарний сигнал, і що атмосфера цих переговорів була б кращою, якби Росія відновила би постачання газу зараз у ЄС, не чекаючи закінчення переговорів. Це дуже важливо, особливо для тих країн, які відчули найбільший вплив (від припинення поставок газу)", - сказав Немиря.

Немиря також підтвердив готовність України відновити поставки газу в країни ЄС протягом 36 годин, як про це раніше заявив Дубина.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: