Ющенко захищатиме НБУ в Конституційному суді

Четвер, 8 січня 2009, 13:30 -
 

Президент Віктор Ющенко хоче оскаржити в Конституційному суді законодавчі акти, що стосуються повноважень Національного банку і затвердження нового голови ФДМ.

8 січня до Конституційного суду України надійшли конституційні подання президента України, повідомляє прес-служба КСУ.

Подання стосуються:

- відповідності Конституції України (конституційності) положень статті 86 Закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік" від 26 грудня 2008 року;

Реклама:

- відповідності конституційності розпорядження Кабінету міністрів "Про тимчасове покладення виконання обов'язків голови Фонду державного майна на Парфененка Д.М." від 27 грудня 2008 року.

В статті 86 вказується, що у зв'язку з фінансово-економічною кризою та з метою врегулювання ситуації на грошово-кредитному і валютному ринках встановлюється, що рефінансування комерційних банків здійснюється у порядку, затвердженому Національним банком разом з Кабінетом міністрів.

Крім того, стаття передбачає призупинення дії частини другої статті 36 та пункту 1 частини першої статті 42 Закону України "Про Національний банк України" в частині встановлення і зміни ставки рефінансування та визначення порядку надання кредитів комерційним банкам для підтримки ліквідності (рефінансування комерційних банків) Національним банком України одноосібно.

Згідно з Регламентом Конституційного Суду України, конституційні подання передані на вивчення до Секретаріату КСУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: