Дубина виконає умови Росії. Йому потрібно 500 мільйонів доларів

Понеділок, 12 січня 2009, 23:27

Транзит російського газу через Україну буде забезпечений, заявляє глава правління "Нафтогаз України" Олег Дубина.

"Газ у Європу буде йти", - заявив він журналістам у Брюсселі в понеділок.

У цьому зв'язку він відзначив, що українська сторона не висувала вимог російській стороні про надання технологічного газу для забезпечення транзиту, а тільки поставила відповідне питання.

"При тому, що українська сторона на сьогодні не має договору на постачання російського газу, у мене є питання: звідки брати паливний технологічний газ для того, щоб здійснювався транзит?", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Реклама:

Дубина запевнив, що коли газ буде поданий для подальшого його транспортування в Європу, він піде "технологічно на всі станції".

"Ми це забезпечимо. З нашої сторони немає жодних питань. Повинні бути відкриті всі п'ять входів, навіть якщо немає технічної угоди - ми його подамо на західний кордон, як це має бути", - заявив глава "Нафтогазу".

На питання журналістів про можливе використання як технологічного газу з підземних сховищ, Дубина відзначив, що він " збирав його для того, щоб жителі України були в теплі".

"Це тепло для українських громадян", - підкреслив він.

На питання про можливості використання Україною кредиту для розрахунків за газ, Дубина сказав: "Якщо мені за ціною 450 доларів купувати 6 млрд 400 тис кубометрів газу, то мені треба додатково до всієї суми отриманих за транзит грошей докласти ще 500 млн. Це - проста арифметика. Усе дуже просто".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: