Швидкого виходу з економічної кризи не буде

Неділя, 7 грудня 2008, 22:42
 

Швидкого виходу з економічної кризи не буде, але для мінімізації його наслідків владі необхідно в короткий термін виробити консолідовану антикризову програму,

Про це сказав в ефірі "5 каналу" у неділю голова Ради Національного банку України (НБУ) Петро Порошенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Немає ніяких позитивних перспектив в грудні... Швидкого виходу з кризи не буде", - відзначив Порошенко.

Голова Ради НБУ уточнив, що для протидії кризовим явищам необхідний компроміс між президентом, урядом і парламентськими політичними силами.

Реклама:

При цьому, він допустив, що відсутність відповідного підходу може призвести до зміни політичної еліти в країні.

"Якщо вони не прийдуть до цього в грудні, їх змусять це зробити в січні, лютому або березні", - підкреслив Порошенко.

При цьому він висловив думку, що влада не готова ефективно діяти для запобігання страйків і не розуміє масштабу відповідних загроз.

Говорячи про можливу державну підтримку економіки, голова Ради НБУ підкреслив, що мова повинна йти про податкове послаблення.

Разом з тим, за його оцінкою, одним з першочергових заходів повинне стати відновлення курсової стабільності.

"Нацбанк повинен все зробити, щоб цей курс не був більше... На сьогоднішній день не є принципово важливим буде це 6,5 грн./дол. або 7 грн./дол. Але головне, щоб курс був стабільним і прогнозованим", - підкреслив Порошенко.

При цьому він зазначив, що поточна політика правління НБУ викликає підозру.

"Нацбанк, щоб викликати довіру, повинен працювати абсолютно прозоро... Непрозора політика, на жаль, викликає дуже серйозні підозри й створює нестабільність", - сказав він.

Порошенко також додав, що Рада НБУ не змогла одержати від правління центрального банку дані про розподіли кредитів рефінансування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!