Безробітні потребують змін в законодавстві

Вівторок, 23 грудня 2008, 14:30 -
 

Сфера зайнятості потребує законодавчих змін.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив директор Державної служби зайнятості Володимир Галицький.

"Для мінімізації негативних наслідків державним центром зайнятості, міністерством праці та соціальної політики розроблений проект антикризового закону у сфері зайнятості.

Ініціативна група депутатів теж розробила законопроект", - сказав Галицький.

Реклама:

"Цим законопроектом передбачено збільшення страхового тарифу до фонду. Це повинні бути кошти самого соціального страхування за рахунок більш раціонального й економного їхнього розподілу з держбюджету на виконання функцій незастрахованого характеру, у 2009 році це 184 млн. грн.", - розповів голова служби зайнятості.

За його словами, для робітників та роботодавців це в середньому становитиме 2 грн. 9 коп.

"За рахунок фонду обов'язкового державного страхування  на випадок безробіття передбачено фінансування виплат з часткового безробіття, витрат роботодавців на зарплатню робітникам, яких тимчасово перевели на іншу роботу, здійснення профперепідготовки робітників, і все це без розриву трудових відносин між роботодавцем та робітником, робітники залишаються на підприємствах", - повідомив він.

"Професійна орієнтація молоді на оволодіння робітничими спеціальностями, розширення обсягів тимчасової зайнятості на громадських роботах - це дозволить зберегти від звільнення більш ніж 220 тисяч громадян", - пояснив голова служби.

"Щодня кількість людей, які звертаються до служби зайнятості, збільшується на 9-11 тисяч чоловік, а кількість робочих місць щодня зменшується на 2 тисячі. Тим не менш, 4-4,5 тисяч служба щодня влаштовує на роботу", - розповів також Володимир Галицький.

За його прогнозами, до кінця року у ДСЗ буде зареєстровано більш ніж 900 тисяч чоловік, що на 36% більше, ніж було напочатку року. Рівень безробіття зросте з 6,2% у першому півріччі цього року до 9% наступного року. Наступного року до ДСЗ звернеться від 2,9 млн. до 3,5 млн. осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: