Українці вважають необгрунтованим підвищення ціни на газ

Четвер, 18 грудня 2008, 17:23
 

Майже половина українців вважає необгрунтованим підвищення ціни на газ в грудні на 35%.

Про це свідчать результати опитування Центру соціальних досліджень "Софія", що були передані агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Опитування проводилося з 2 до 11 грудня 2008 року в усіх областях країни, Криму, Києві та Севастополі серед населення старше 18 років. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Опитування показало, що 47,6% респондентів вважають таке підвищення ціни на газ абсолютно необгрунтованим, 34,3% - частково обгрунтованим, частково ні, 9,2% - обгрунтованим об'єктивними причинами. Не змогли відповісти на це питання 8,9%.

Серед причин, які, на думку респондентів, призвели до підвищення ціни на газ, частіше за все називалися неефективна економічна політика уряду - 42,2%, неефективна зовнішня політика та конфронтація з Росією - 41,9%, непродумані рішення президента - 29,1%, нездатність керівництва країни відстоювати економічні інтереси країни в переговорах з іншими країнами - 25%. 19,9% опитаних вважають, що причиною цього є збільшення Росією відпускної ціни на газ.

Економічна ситуація сприймається глибоко песимістично. 87,8% опитаних вважають, що в найближчі півроку ситуація буде для економіки країни несприятливою, 3% висловили протилежну думку. Не визначилися з відповіддю 9,2%.

84,8% респондентів вважають, що зараз несприятливий час для відкриття рахунку в банку для накопичення в ньому своїх заощаджень, 3,7% - висловили протилежну думку. Не змогли відповісти 11,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: