"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Третина українців вважають закон про "олігархів" популістським кроком Зеленського

Середа, 1 грудня 2021, 13:50
 
фото дмитра ларіна, уп

Третина українців вважають, що закон про деолігархізацію - це популістський крок, націлений на підвищення рейтингів президента Володимира Зеленського і його команди. 

Джерело: результати опитування КМІС, проведеного 26-29 листопада

Дослівно: "Респонденти насамперед сприймають наміри з деолігархізації як популістських крок, щоб підвищити рейтинг (так думають 36%).

 

Також 20,7% вважають це спробою взяти під контроль телеканали, що належать олігархам.

Реклама:

По близько 18% висловлюють думку, що це крок, який дозволить стати Україною успішною, і що це щире прагнення до справедливості".

Деталі: При цьому 17,5% українців сприймають закон про деолігархізацію як намагання президента Володимира Зеленського та його оточення переділити власність і самим стати олігархами.      

Опитування провів КМІС упродовж 26-29 листопада 2021 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Було опитано 1203 респонденти віком від 18 років, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Похибка вибірки не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: