Американський автопром закриває заводи

Четвер, 18 грудня 2008, 15:10
 

Провідні автовиробники США-General Motors Corp. (GM), Ford Motor Co. і Chrysler LLC - призупинять або закриють в наступному місяці 59 заводів в очікуванні рішення про держдопомогу.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Рішення про закриття заводів показує готовність автомобільних компаній зробити все можливе, щоб скоротити збитки і зменшити виробництво в умовах економічного спаду в Сполучених Штатах, відзначають експерти.

"Ні у кого немає імунітету. Галузь терпить крах такого масштабу, який я не міг собі навіть уявити, і з такою швидкістю, якої я ніколи не очікував", - ділиться враженнями директор відділу галузевого аналізу AutoPacific Inc. Ед Кім.

Провідний автовиробник США GM і замикає трійку лідерів автомобільний концерн Chrysler сподіваються, що президент Джордж Буш затвердить екстрені держкредити сумою 14 млрд. дол., які повинні відстрочити колапс цих компаній.

Якщо GM і Chrysler не отримають ці кошти, вони опиняться без грошей вже на початку 2009 року.

Chrysler закриє всі 30 своїх заводів, як мінімум, на місяць починаючи з 19 грудня. Ford призупинить виробництво на 9 з 15 заводів у Північній Америці в перший тиждень січня.

GM відкладає введення в експлуатацію нового заводу з випуску двигунів для електромобілей Chevrolet Volt, спорудження якого коштувало компанії 370 млн. дол., і призупиняє виробництво на деяких підприємствах в США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: